Oplysninger om Biobrændsel

Lidt om Træsorter og Brænde

Blandet Løv

Blandet løvtræ består hovedsageligt af lette træsorter: Velegnet til dem som har et lille fyringsbehov. Blandet løvtræ er som regel en discountvare. Pallens indhold er fremstillet af assorteret løvtræ.

Blandet Løv

Rødel er en lettere træsort med en tynd bark. Rødel er særdeles let at tænde op i. Rødel brænder optimalt med meget lidt træk - er velegnet til masseovne og brændeovne med høj virkningsgrad / udendørs bålpladser. Rødel er velegnet til dem som bl.a. har behov for hyggefyring. Pallens indhold er fremstillet af 99% rødel.

Birk

Birk er en middelhård træsort med en tynd dekorativ / parfymeret bark - minder i hårdhed lidt efter "ungbøg". Birk er særdeles let at tænde op i. Birk brænder optimalt med meget lidt træk - er velegnet til masseovne/brændeovne med høj virkningsgrad/åbne pejse/udendørs bålpladser. Birk er velegnet til langtidsfyring. Pallens indhold er fremstillet af 99% birk.

Ask

Ask er en hård træsort med en tynd bark. Ask er let at tænde op i - lidt optændingsbrænde anbefales. Ask brænder optimalt med normalt træk - er velegnet til alle typer brændeovne og kedler. Ask er velegnet til langtidsfyring. Pallens indhold er fremstillet af 99% ask.

Bøg

Bøg er en hård træsort med en tynd bark. Bøg kan være lidt svær at tænde op i - brug af optændingsbrænde er nødvendigt. Bøg brænder optimalt med megen træk - er velegnet til alle typer brændeovne og kedler. Bøg er velegnet til langtidsfyring - kan i nogle tilfælde bruges til overfyring. Pallens indhold er fremstillet af 99% bøg.

Eg

Eg er en hård træsort med en tyk bark. Eg er svær at tænde op i - optændingsbrænde og lidt brænde fra andre træsorter er nødvendigt. Eg brænder kun optimalt med megen træk - er velegnet til fyring i ældre brændeovne / kedler hvor trækket er svært at justere nøjagtigt. Eg er velegnet til langtidsfyring - kan bruges til overfyring. Pallens indhold er fremstillet af 99% eg.